Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Feeds

Strategia de dezvoltare a comunei Muntenii de Sus pentru perioada 2008 – 2013 prezintă acţiunile pe care administraţia locală le va iniţia pentru a crea condiţiile necesare dezvoltării viitoare a comunei şi relevă proiectele şi oportunităţile pe care ni le oferă intrarea României în Uniunea Europeană. Ca parte a comunităţii europene, Muntenii de Sus are nevoie de o viziune clara pentru a putea orienta eforturile proprii si de o strategie care să sublinieze rolul important ce revine valorificării potenţialului de absorbţie a fondurilor europene. O asemenea viziune, pe care, acum, suntem în masură să o prezentăm cetăţenilor comunei, are în vedere principalele direcţii de dezvoltare pe care comuna ar trebui să le urmeze. Aceste direcţii sunt aliniate strategiilor de dezvoltare regională şi naţională, dar şi directivelor, valorilor şi principiilor europene. Fară îndoială că viitorul nostru se află în mâinile noastre, iar pentru a ni-l face aşa cum îl dorim este obligatoriu să urmăm o metodologie specifică, în acord cu anumite principii şi valori.

Este foarte important ca efortul de elaborare a Strategiei să fie urmat de asumarea publică şi conştientă a acesteia. Consultarea publică ne-a asigurat că am identificat corect elementele ce corespund viziunii noastre şi ne-a ajutat să consolidăm scopurile şi obiectivele strategice. Acestea trasează principalele atribute ale acţiunii noastre pentru găsirea celor mai potrivite direcţii de dezvoltare care, odată implementate, vor schimba în mai bine viaţa locuitorilor comunei.

Strategia comunei Muntenii de Sus pentru 2008 – 2013 îşi propune să aducă toţi factorii implicaţi în îndeplinirea sa la o stare de colaborare sub o aceeaşi viziune, pentru utilizarea cu un mai mare folos a resurselor proprii, cât şi a celor ce pot veni din exteriorul comunei.

Pe baza strategiei se fundamentează şi se justifică cererile de finanţare pentru atragerea de resurse financiare nerambursabile din diferite fonduri speciale.

De aceea este important să se acorde o atenţie deosebită elaborării acestui document şi să se asigure o participare cât mai largă a cetăţenilor la elaborarea lui şi mai ales la aplicare.

Scroll to top